Vil du ned i vekt i 2022? Slik når du DITT vektmål!

Starten på det nye året markerer for mange en mulighet til å starte et nytt og bedre liv. Tradisjonen tro lager vi oss høytidelige nyttårsforsetter – mer eller mindre hårete mål som skal nås innen kalenderen viser 31. desember.

Gjengangere på listen over nyttårsforsetter er ting som å spise sunnere, trene mer, drikke mindre alkohol, slutte å røyke eller snuse og å kutte ut godterier. Den suverene førsteplassen når det kommer til nyttårsforsetter er likevel ønsket om å gå ned i vekt.

En uke etter at juleribba er fortært setter omtrent hver tredje nordmann seg som mål om å ta fatt på veien mot et litt lettere liv. Og gang på gang feiler vi.

Les også: HVA ER EGENTLIG EN KALORI?

Mange faller av tidlig

I tillegg til å være de mest populære nyttårsforsettene er disse nemlig også de første som faller igjennom. Motivasjonen er skyhøy de første ukene, men innen linerla vipper med stjerten en vakker vårdag er treningssentrene tomme og godteskåla tilbake på stuebordet.

Hvorfor er det så mange som gir slipp på målene sine? Og hva kan man gjøre for å lykkes?

Den største feilen vi gjør er å sette oss for tøffe mål, slik at overgangen fra hverdagen vi er vant til blir for stor. Dersom du ønsker deg et sunt og vedvarende vekttap lønner det seg å ha tålmodighet, og øke intensiteten gradvis gjennom året.

Ikke gå ut for hardt

Med andre ord: Løsningen er ikke å kutte ut søtsaker og usunn mat tvert, eller å trene fire ganger i uka i januar.

En mye bedre løsning er å dele opp nyttårsforsettet i mindre, og gjennomførbare, delmål. Begynn med å begrense godterier til helgekosen, og sørg for at minimum fire av ukens måltider er sunne (og ha gjerne fisk på middagstallerkenen).

Om det er lenge siden du har spist, og du har lyst på noe snacks, ta deg en liten neve nøtter eller pinjekjerner, eller kanskje en frukt eller to. Dropp baconpølsa og bollene på bensinstasjonen, og ikke kjøp den lille sjokoladen for å dempe søtsuget.

En annen effektiv metode for å gå ned i vekt er å bytte ut brus og sukkerrik juice med vann.

Les også: GLEM MYTEN OM AT RASK FORBRENNING KUN SKYLDES GENER

Øk treningsintensiteten gradvis

Når det kommer til treningen lønner det seg også her å begynne rolig, for så å øke intensiteten gradvis. Begynn med å jogge eller gå turer to til tre ganger i uka, frem til du føler at det blir for lett.

Deretter kan du legge inn en ekstra treningsdag, melde deg inn på et treningssenter, prøve deg på yoga eller bli med i et idrettslag.

Dersom du er tålmodig, og gjør ting i et tempo som gjør at du holder motivasjonen oppe, vil du på langt sikt se gode resultater. Og trolig vil du nok også føle deg gladere og mer energisk.

Et nyttig lite verktøy for å dempe søtsuget

Hemmeligheten bak å gå ned i vekt er slettes ingen hemmelighet: Du må forbrenne flere kalorier enn du fortærer, noe du gjør ved å spise sunt og trene jevnlig.

Den jobben er det dessverre ingen andre enn deg selv som kan gjøre, men kosttilskuddet MetaBurn kan være et nyttig, lite verktøy å ha med seg på veien mot vektmålet.

MetaBurn inneholder 350 mg camellia sinesis som kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha en effekt på søtsuget.

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.