6 enkle tips for å bli klar for badesesongen

De kommende månedene er høysesong for å kikke seg en ekstra gang i speilet. Badesesongen venter like rundt hjørnet, og for mange av oss er nok «sommerkroppen 2022» et aldri så lite bekymringsmoment.

Men heldigvis er det fremdeles ting du kan gjøre for å gi kroppen et ekstra lite løft før du skal sprade rundt på stranda i badeshorts eller bikini, selv med bare noen få uker igjen til badesesongen for alvor braker løs.

Her er våre tips til for å komme i form til badesesongen!

Les også: HVA ER EGENTLIG EN KALORI?

1. Legg inn en ekstra treningsøkt

Hvor ofte trener du? To ganger i uka? Tre? I en hektisk hverdag med jobb eller studier, familie, venner og kjærlighet kan det være vanskelig å få presset inn jevnlig trening, og om du allerede trener tre ganger i uka er det flott.

Dersom du har tid og mulighet kan det likevel være mye å tjene på å legge inn en ekstra treningsøkt hver uke i tiden frem mot badesesongen.

En ekstra treningsøkt i uken kan utgjøre en betydelig forskjell i korte periode – både fordi du «sjokkerer» kroppen ved å endre treningsrutinene, slik at den setter inn et ekstra gir, og fordi økt treningsmengde naturlig nok bidrar til å forbrenne mer energi.

Ta en ekstra løpetur, eller legg inn en ekstra økt på treningssenteret, og du vil merke forskjellen på kroppen.

Les også: GLEM MYTEN OM AT RASK FORBRENNING KUN SKYLDES GENER

intervalltrening
Intervalltrening er en av de mest effektive treningsmetodene
du kan bruke for å øke kroppens forbrenning.

2. Kjør intervalltrening

En populær treningsmyte er at «det er bedre å gå i en time enn å jogge i en halvtime». Det ligger noe sannhet i dette, fordi kroppen naturlig forbrenner karbohydrater før den tar fatt på fettet, men det finnes også gode, mindre tidkrevende treningsmetoder for å få fart på forbrenningen.

En av de mest effektive metodene for å få øke din forbrenning er intervalltrening – en treningsform som går ut på å kombinere perioder med høy intensitet med korte pauser med lav intensitet. Det finnes et hav at av forskjellige intervalltreninger der ute, så bruk litt tid på å finne et program som passer for deg.

For å hjelpe deg i gang vil vi foreslå to gode intervalløkter:

Sprintintervall

Dette er en enkel, men effektiv, intervalltrening. Finn en ledig løpebane, eller en strekning du kan måle opp 100 m på. Sprint 100 meter, og gå rolig tilbake til startstreken. Så begynner du på nytt. Repeterer dette fire til ti ganger (øk gjerne med ett eller to løp hver uke), og du vil kjenne at hjertet dunker i brystet. Denne treningsøkten tar kort tid, og kan derfor være gunstig for deg med en hektisk hverdag.

Fartslek

Dette er en noe mer komplisert intervalltrening, og krever at du har et visst treningsgrunnlag i bunnen. Denne treningen går ut på å kombinere gåing, jogging, rask løping og sprint. Du kan selv tilpasse programmet så det passer deg, men her er vårt forslag:

  1. Jogg i 8 minutter
  2. Løp raskt i 4 minutter
  3. Sprint i 20 sekunder
  4. Gå i 1 minutt
  5. Sprint i 30 sekunder
  6. Gå i 1 minutt
  7. Sprint i 10 sekunder
  8. Gå i 1 minutt
  9. Jogg i 5 minutter
  10. Løp raskt i 1 minutt

Avslutt med å gå eller jogge i 5 til 10 minutter for å avspenne kroppen.

3. Kutt ned på søtsakene

En av de vanligste grunnene til at vi legger på oss er et stadig økende sukkerinntak. Når du har gjort det til en vane å kose deg med litt sjokolade eller smågodt på kvelden, eller å drikke brus i lunsjen, kan det være vanskelig å venne seg av med det igjen.

Da er det god motivasjon å vite at å kutte ned på søtsakene er en av de raskeste måtenee du kan gå ned i vekt på.

søtsaker ned i vekt
Det er lett å la seg friste, men klarer du å motstå søtsuget,
og begrense brus og godteri til lørdagskvelden, vil du se resultater på kroppen.

Forhåpentligvis begrenser du deg noe allerede, men for å få kroppen klar til badesesongen gjelder det å være disiplinert: Kutt ut all brus og godis i hverdagene, og hent frem den gode, gamle tradisjonen med lørdagsgodt fra barndommen.

Dersom du ønsker å ta det ett steg lenger kan du prøve å kutte ut alt av søtsaker i én måned.

4. Dropp de «sunne» forbrenningsdreperne

I mange tilfeller er årsaken til at du ikke greier å kvitte deg med de siste kiloene at dietten du oppfatter som sunn inneholder matvarer som i virkeligheten er det vi kaller «forbrenningsdrepere».

Disse «sunne» alternativene inneholder ofte næringsstoffer kroppen din betrakter som gifter, og derfor setter i gang et forsvar for å beskytte seg mot. På grunn av dette kan disse matvarene bidra til å bremse forbrenningen din, og gjøre at du når et platå i vekttapet.

Juice, fullkornsprodukter, rapsolje, granolabarer og søtningsstoff er eksempler på matvarer som ofte ses på som sunne alternativer, men disse kan ofte bremse forbrenningen din heller enn å øke den.

Dropp disse forbrenningsdreperne fra dietten din dersom du ønsker å gi kroppen et ekstra løft.

5. Ikke prøv å gjøre for mye

Du kan fint kjøre på litt ekstra hardt på treningssenteret, og være ekstra streng med kostholdet, de neste ukene – men unngå ekstremdietter og knallharde treningsprogram utviklet for profesjonelle atleter.

Det er lett å bli fristet til å bite for mye, og da er det viktig at du kjenner din egen kropp og dine egne grenser. Kjenner du at musklene verker en dag så dropp treningssenter, og ta heller en rolig joggetur eller en kort intervalløkt.

«Regelen» om at høyere treningsvolum gir bedre resultater har sine unntak, og du gjør ikke deg selv noen tjenester ved å bli overtrent og utbrent – eller i verste fall syk eller skadet.

Øk heller treningsmengden og intensiteten i et naturlig og trygt tempo!

6. Si deg fornøyd med kroppen din slik den er

Ja, vi vet det er en klisjé, men er det egentlig så ille stelt med kroppen din som du skal ha det til?

Vi mennesker har en lei tendens til å sammenligne oss selv med de «perfekte» bildene vi blir møtt av på tv, på kinolerret, på internett og i ukeblader. Men spør deg selv: Er det verdt å bruke så mye tid og energi på å bli kvitt den siste kiloen?

Er svaret ja kan du benytte deg av disse tipsene for å nå matchvekta før badesesongen. Er svaret nei kan du holde deg til et normalt, sunt kosthold, og en naturlig, aktiv livsstil, og overlate det verste kroppspresset til noen andre.

Det beste tipset vi kan gi deg er å si deg fornøyd slik du er, og kose deg. Sommeren er tross alt ment for å nytes!

Prøv MetaBurn for å dempe søtsuget

Få hjelp på vei til vektmålet med det naturlig kosttilskuddet MetaBurn som inneholder en balansert kombinasjon av de naturlige virkestoffene chili, grønn te, wakameekstrakt og krom. Krom bidrar til normal omsetning av makronæringsstoffer og bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som igjen kan ha en effekt på søtsuget.

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.