5 «sunne» matvarer som ikke øker forbrenningen

I mange tilfeller er årsaken til at du ikke greier å kvitte deg med de siste kiloene at dietten du oppfatter som sunn inneholder matvarer som i virkeligheten er det vi kaller «forbrenningsdrepere».

Disse «sunne» alternativene inneholder ofte næringsstoffer kroppen din betrakter som gifter, og derfor setter i gang et forsvar for å beskytte seg mot. På grunn av dette kan disse matvarene bidra til å bremse forbrenningen din, og gjøre at du når et platå i vekttapet.

Slike matvarer kan med andre ord endre balansen i forbrenningen din, og føre til blant annet: vektøkning, tyroidforstyrrelser, utmattelse, hormonell ubalanse og fordøyelsessykdommer.

Her er fem tilsynelatende «sunne» alternativer du bør kutte fra dietten din dersom du ønsker å gi forbrenningen din et ekstra løft:

Les også: GLEM MYTEN OM AT RASK FORBRENNING KUN SKYLDES GENER

1. Fruktjuice

Det er lett å forbinde vektøkning med det å spise store mengder fett, men i virkeligheten er sukker den desidert største synderen.

Et grep mange tar for å begrense sukkerinntaket er å bytte ut den store stygge ulven, brus, med det «sunnere» alternativet juice. Men hvor effektivt er egentlig dette byttet?

Det fleste typer juice, inkludert mange typer eplejuice og appelsinjuice, er lite mer enn kjemisk fremstilt sukkervann.

Frukt er i utgangspunktet sunt og godt for deg, men prosessen med å omdanne frukt til fruktjuice setter i de fleste tilfeller en effektiv stopper for helsegevinstene som følger med det å spise frukt.

I denne prosessen tilsettes sukker, fargestoffer og smakstilsetninger før det ferdige produktet shippes ut til butikkhyllene. Ett vanlig glass med juice kan derfor inneholde så mye som 30 gram sukker. Til sammenligning inneholder et glass brus, med unntak av cola og Urge, om lag 28 gram sukker.

Dette bør du velge i stedet:
Et sunt og godt alternativ til fruktjuice er hjemmelaget limonade, laget av ekte sitronjuice, vann og stevia. Andre gode alternativer er urtete med rå honning, eller kokosvann (men også her er det viktig å være kritisk).

Les også: HVA ER EGENTLIG EN KALORI?

2. Fullkornsprodukter

Fullkornsprodukter er kanskje den største «forbrenningsdreperen» av dem alle. Fullkornsprodukter kan kanskje høres ut som et sunt alternativ, men mange av dem har en ødeleggende effekt på forbrenningen din.

Tre av hovedinggrediense i fullkornsprodukter er gluten, stivelse og fytinsyre – tre stoffer som bidrar til å bremse vekttap.

Gluten er betennelsesfremkallende i kroppen, stivelse venter bare på muligheten til å omdannes til sukker og fytinsyre binder seg til mineraler som ellers kunne ha bidratt til å øke forbrenningen din.

Noen av de verste fullkornsproduktene man kan spise er: brød, pasta, kornblanding, muffins, desserter, mel, chips og granolabarer.

Dette bør du velge i stedet:
Bytt ut fullkornsprodukter med frukt og grønnsaker, og velg surdeigsbrød fremfor de andre variantene. Du kan også bytte ut hvetemelet med kokosmel, et fiberrikt alternativ som inneholder fettsyrer kroppen din kan benytte som et effektivt brennstoff.

Rapsolje - Forbrenning - Vitamail3. Rapsolje

Vi anser vegetabilsk olje som et sunnere alternativ til smør i både steking og baking, men velger du feil olje kan dette være en bidragsyter til at du ikke blir kvitt de siste kiloene.

Flere vegtabilske oljer, som for eksempel rapsolje, inneholder herdede og hydrogenerte oljer som er betennelsesfremkallende i kroppen, og kan derfor føre til forstyrrelser i hormoner og fettforbrenning.

I tillegg er flere typer rapsolje genmodifisert, hvilket betyr at de inneholder sprøytemidler som kan være ødeleggende ikke bare for forbrenningen din, men også din generelle helse.

Dette bør du velge i stedet:
Bytt ut den vegetabilske oljen du bruker med kokosolje og smør fra kyr foret på gress. Denne typen smør er godt for forbrenningen fordi det er rikt på konjugert linolsyre (CLA) – en fettsyre som blant annet virker kreftforebyggende. Kokosolje kan på sin side bidra til vekttap fordi den inneholder en rekke sunne fettsyrer.

4. Granolabarer

Denne «helsekosten» har i mange år blitt omtalt som et sunt alternativ, men i virkeligheten fungerer disse barene som ulv i fåreklær når det kommer til forbrenning.

Først og fremst inneholder granolabarer store mengder fullkorn og sukker. I tillegg inneholder de ofte honning, og ikke den sunne typen. Et studie viste at honningen i tre fjerdedeler av amerikanskproduserte granolabarer ikke inneholder spor av pollen, men derimot har blitt pasteurisert ved høye temperaturer.

Kombinasjonen av gluten, fytinsyrer og bearbeidet honning gjør disse såkalte «helsebarene» til en dødelig fiende for din forbrenning.

Dette bør du velge i stedet:
Er du glad i granolabarer er det beste alternativet utvilsomt å lage dine egne, hjemmelagede barer. La mandler, pekannøtter, cashewnøtter og chiafrø bløtlegge seg i vann i åtte timer, og la de deretter tørke i et døgn. Tilsett sunn honning, rosiner, kokosflak, kanel og havsalt, og stek barene i ovnen. Da vil du få sunne og velsmakende snacks.

5. Kunstig søtningsstoff

Av alle «forbrenningsdrepere» er kunstige søtningsstoffer som aspartam og sukralose kanskje de mest villedende.

Kunstige søtningsstoffer lokker med å dempe søtsuget uten at du får i deg kalorier, men i realiteten er stoffer som aspartam linket til hele 92 negative helseeffekter.

Aspartam og sukralose kan i tillegg ha motsatt effekt enn det som er tiltenkt: Den kan faktisk bidra til å stimulere appetitten, og på den måten øke suget etter karbohydrater.

Med andre ord utlignes kaloriene du «sparer» ved å velge kunstige søtningsstoffer ved at du spiser mer.

I MESA-studien, en studie som tok for seg effekten av sukkerfri brus på fedme, metabolsk syndrom og diabetes i over 6.000 deltakere, konkluderte forskerne med at inntak av kun én lettbrus om dagen økte risikoen for et større midjemål og vektøkning.

Dette bør du velge i stedet:
Dropp alle kunstige søtningsstoffer, og bruk i stedet stevia – et naturlig kalorifritt søtningsstoff. Andre gode alternativer er rå honning og dadler. Sist men ikke minst kan kosttilskudd som inneholder krom bidra til å dempe søtsuget.

MetaBurn

MetaBurn er et naturlig kosttilskudd. I dette produktet har våre produktutviklere kombinert de fire naturlige virkestoffene grønn te, chili, krom og wakameekstrakt. MetaBurn inneholder 350 mg camellia sinesis som kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha en effekt på søtsuget.

Innsatsen må du fremdeles legge ned selv, men to kapsler om dagen kan bidra til at du får litt mer ut av hvert steg du tar!

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.