7 sunne kaloridrepere til sommer’n

Det er sommer og klamme sko er endelig byttet ut med sandaler og parkasen med florlette plagg. Og nå som klærne skal av er det fristende å spise LITT sunnere også. Vi har samlet 7 ferske favoritter som kroppen din vil elske i varmen.

Ikke inneholder de mange kalorier, og som en ekstra bonus gir de kroppen din mange helsefordeler også. Du kan spise råvarene som de er, eller du kan bake dem inn i en deilig sommeroppskrift.

Klar for å få vann i munnen (og i kroppen)?

1. Saftig vannmelon

Å holde kroppen hydrert er viktig året rundt, men desto viktigere når sola står høyt på himmelen og svetten renner. Heldigvis trenger du ikke bare å drikke vann, du kan også spise råvarer som inneholder rikelig med væske. 

Vannmelonen er akkurat en slik frukt. Den består av hele 92 prosent vann (derav navnet sitt). 

Les også: Derfor bør du gå ned i vekt nå

vannmelon

Visste du forresten at vannmelon er helt fettfri, en rik kilde til vitamin A, B6 og C? Dessuten viser studier at en halv kopp vannmelon inneholder så mye som mellom 9 og 13 mg lykopen. 

Fordelen med å spise råvarer som vannmelon er at du får i deg ekstremt lite kalorier (30 kalorier per 100 g), samtidig som den fyller magen. I mye større grad enn om du skulle ha drukket vann alene!

Les også: 10 tips for å få flat mage

2. Mais på grillen?

Mais er for mange obligatorisk tilbehør til grillmaten. Men visste du at den inneholder både kostfiber og folat, og at den også er rik på antioksidanter?

Mais inneholder nemlig karotenoidene lutein og zeazanthin, som er bra for øyehelsen vår og filtrerer bort noen av solens skadelige stråler. Se på mais som et naturlig sett med solbriller. 

mais

Grønnsaken inneholder kun 19 gram karbohydrater per 100 g. Hele 1 gram kostfiber og 3,5 mg vitamin C. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Les også: 7 tips du kan gjøre i dag for å bli sunnere

3. Ta en tomat

Solfaktor er uten tvil bud nummer 1 når du er under naken blå himmel. Men visste du at også tomater kan gi deg ekstra beskyttelse? Det skyldes at tomater, som vannmelon, også er rik på lykopen. 

Lykopen er det karotenoidet som gir tomatene den røde, fyldige fargen. 

I en studie så man at deltakere som ble utsatt for UV-lys bare ble halvparten så rød i huden etter å ha spist 2 og en halv spiseskje tomatpuré i 10 – 12 uker. 

tomat sommer

Tomater er en god kilde til både betakaroten, vitamin C, og kostfiber. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen som bidrar til å opprettholde normal hud og hår, mens vitamin C bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem og til å øke opptaket av jern fra andre matvarer.

Dessuten består den av kun av 18 kalorier. Legg plenty av tomater på grilltallerkenen i sommer. 

4. Ferske blåbær

Du får tak i blåbær året rundt i butikkene. Men akkurat nå er de ekstra søte, og gir deg dessuten masse antioksidanter. 

blåbær

Blåbær er kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

5. Kirsebær er rike på betakaroten

Nyt både søte og syrlige råvarer fra grønnsaksdisken. 

Kirsebær regnes som superbær siden de er fulle av næringsstoffer. Du finner både søte og sure kirsebær. De søte kaller vi for moreller, mens de sure for surkirsebær.

kirsebær og moreller sommer

Den sterke, røde fargen på bæret avslører at den er rik på antioksidanter. Skallet inneholder både antocyaniner og betakaroten. 

Hva med å blande kirsebær i yoghurten, eller lage en god kompott eller syltetøy?

6. Forfriskende iskaffe

Ingenting slår et deilig glass iskaffe i sommervarmen. Start dagen med denne kalde forfriskningen, og få samtidig et lite energikick.  

Kaffe kommer med en rekke helsefordeler, og inneholder heller ikke kalorier. 

Du kan trygt drikke så mye som 400 mg koffein om dagen, noe som tilsvarer mengden koffein i fire kopper traktekaffe. 

iskaffe sommer

Her er oppskrift på en deilig iskaffe uten sukker:

  1. Ha kaffe i en presskanne, og tilsett kaldt vann.
  2. Rør om og la stå i 10 minutter før du rører igjen.
  3. Sett på presskannestempelet/lokket (uten å presse stempelet ned) og sett i kjøleskapet natten over. Kaldbrygget kaffe bør få trekke i 12–24 timer.
  4. Press stempelet ned og fordel kaffen i fire glass.
  5. Hell over 1 dl melk i hvert glass.
  6. Ha til slutt kaffeisbiter i iskaffen. Nyt!

    Kilde: idagranjansen.com

7. Bringebær og kostfiber 

Bringebær har en syrlig og aromatisk smak. 

En kopp bringebær inneholder så mye som 8 gram kostfiber. I en studie gjengitt i Journal of Nutrition kan det å spise mer kostfiber være gunstig for vekta. 

I løpet av de to årene studiene pågikk, fant forskerne at de som økte fiberinntaket med 8 gram for hver 1000 kcal, gikk ned i vekt. Spiser du 2000 kalorier daglig, forsøk å få i deg 16 gram med fiber samtidig.  

Spis bringebærene som de er, lag en deilig smoothie eller ha dem over i frokostblandingen. 

Fyll på med gode næringsstoffer i sommer!

Ønsker du å få ytterligere fart på forbrenningen kan du spise to kapsler MetaBurn daglig. 

MetaBurn inneholder blant annet 350 mg camellia sinesis kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten. 

Dessuten inneholder MetaBurn 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. Krombidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha en effekt på søtsuget. 

Nyyt sommeren! 😎 ⛱️

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Kilder: