Kan lettbrus ødelegge slankekuren din?

Det kan være at det ekstra magefettet som du i lang tid har forsøkt å kvitte deg med, ganske enkelt skyldes at du drikker FOR mye kalorifattig brus. 

Hæ? Tenker du kanskje nå. 

Hvordan er det mulig å gå opp i vekt når lettbrus inneholder 0 kalorier?

Tall fra Helsedirektoratets årlige kostholdsrapport (2020) viser at nordmenn drikker svimlende 49 liter med lettbrus i året. Den samme rapporten viser at vi drikker 44 liter vanlig sukkerbrus. 

Mens vi stadig drikker mer lettbrus, synker samtidig inntaket av sukkerbrus. Da tenker du kanskje at vi har blitt sunnere?

Men en studie avslører en klar sammenheng mellom høyt forbruk av lettbrus og økt forekomst av det farlige magefettet. 

Et mageplask for slankere

I studien fra 2015, som ble publisert i tidsskriftet JAMA Pediatrics, så man at det å drikke lettbrus mer eller mindre tredoblet risikoen for å legge på seg rundt magen.

Studien analyserte data fra 739 personer i alderen 65 år og eldre. Det ble i løpet av en periode på 10 år kartlagt hvor mange bokser lettbrus eller vanlig brus deltakerne drakk hver dag. 

Blant deltakerne som ikke drakk lettbrus, økte omkretsen rundt magen med 2 centimeter i løpet av studieperioden. Mens blant deltakerne som drakk lettbrus, økte omkretsen med hele 8 centimeter. 

Hos dem som drakk lettbrus mer sporadisk, økte midjemålet med omtrent 4,6 centimeter.

Disse funnene var spesielt bekymringsfulle siden magefett er assosiert med økt blodsukker, hjerte- og karsykdom og diabetes 2.

Kunstig sødme gir mer fett

Høyt inntak av lettbrus med kunstige søtningsmidler ble dermed knyttet til økt risiko for samtidig å utvikle helseproblemer. 

Forskerne er usikre på hva som er årsaken til at lettbrus kan legge seg som magefett. Men det kan se ut som kunstige søtningsmidler utløser sødmereseptorer i hjernen, noe som får kroppen til å forberede seg på økt inntak av kalorier. 

Vi har sødmereseptorer ikke bare på tungen vår, men også i tarmene og i bukspyttkjertelen. Hvis disse reseptorene blir hyperaktiverte, kan de utløse frigjøring av insulin når kroppen egentlig ikke trenger det, eller unnlate å utløse insulin når den trenger det. 

Siden lettbrus ikke inneholder noen kalorier, lures kroppens insulinsreseptorer til å produsere mer insulin. Dette kan gi økt blodtrykk og vektøkning. 

lettbrus og økt magefett
GI MER MAGEFETT: Studier viser at høyt inntak av lettbrus kan gi økt forekomst av det skadelige magefettet

Sukkerfri brus inneholder nemlig kunstige søtningsmidler som er 200-600 ganger søtere enn vanlig sukker.

Resultatet er økt sultfølelse og sug etter mat med høyere kaloriinnhold. Slik ser man at lettbrus ikke bare kan forstyrre naturlige mekanismer som styrer vekten, men også balansen mellom tarmbakterier og blodsukkerreguleringen.

Resultatet er at du til slutt ender ender opp med å spise flere kalorier totalt sett. 

Dermed øker også sjansen for å gå opp i vekt, selv om lettbrus ikke inneholder en eneste kalori.

Sammenlignet med vanlig sukker

På den andre siden ser man at vanlig sukker utløser en følelse av metthet og tilfredsstillelse. Kroppen gjenkjenner det vanlige sukkeret, mens kunstig søtningsmidler tvert i mot forvirrer kroppen. 

Dette skaper en svekket kobling i hjernen, og kan føre til vektøkning og søtsug. 

Funnene i studien viser at det ikke gir mening å narre hjernen med kunstig søtningsstoffer. En av grunnene til at hjernen foretrekker søtsaker, skyldes at det gir oss ekstra energi. Hjernen gir oss altså belønning når vi inntar energirikt sukker, ikke energifattig søtsmak.  

Sliter du med søtsug?

Et kosttilskudd som MetaBurn kan være til hjelp når du skal ned i vekt. MetaBurn inneholder 100 μg krom som kan bidra til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha effekt på søtsuget. 350 mg camellia sinesis kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. 

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).