Kan du tenke deg slank?

Tankekraften vår er et finurlig fenomen. Et psykologisk eksperiment ved Harvard University viser at vi kan lure hjernen til å tro at vi får i oss sukker, uten at det er tilfelle. Betyr det at vi faktisk kan tenke oss slankere?

Vi kan kanskje ikke tenke oss bort fra sykdommer slik som diabetes type 2, en stoffskiftesykdom som gjør at hormonproduksjonen av insulin er nedsatt eller mangler helt. 

Men det som skjedde i det oppsiktsvekkende eksperimentet, var at deltakerne lot seg lure av at psykologisk triks:

Deltakerne fikk drikke brus merket med ulikt kaloriinnhold. Den ene var merket med 0 kalorier, den andre 124 kalorier.  

Men sannheten var at all væsken inneholdt akkurat det samme: 62 kalorier. 

Identisk brus

Resultatet var, slik det gjerne blir når en diabetiker inntar sukker, at blodsukkeret steg når hen drakk brus som var kalorimerket. 

For å måle blodsukkeret så nøyaktig som mulig, måtte deltakerne drikke brus fra begge etikettene innenfor en tidslomme på 3 minutter. 

Blodsukkeret ble målt tre ganger med intervaller på 20 minutter, og ved hjelp av et spørreskjema responderte de på hva drikken hadde gjort med dem, og om de ønsket å drikke mer brus. 

Så til det finurlige i hele prosjektet:

Blodsukkeret ble målt – og blodsukkeret stemte overens med det deltakerne trodde de hadde konsumert:

De som trodde de hadde drukket brus med 124 gram sukker, hadde et høyere blodsukkernivå. Mens de som trodde de hadde drukket 0 kalorier, hadde et tilsvarende lavere blodsukker. 

Men, begge væskene inneholdt det samme: 62 kalorier.

En løsning for diabetikere?

Hva betyr dette? At en person med diabetes kan tenke seg fri fra blodsukkersvingninger? 

Sannsynligvis ikke. 

Men forskerne håper nå å ha lært mer om hvordan mekanismene i hjernen også påvirker kroppen fysiologisk. 

Hvilken tanker vi har om det vi spiser, kan altså manipulere kroppen vår. 

Forskerne lagde seg to ulike hypoteser ut fra disse funnene:

Den ene var at det ikke var oppfatningen av sukkernivå i brusen som fikk innvirkning på blodsukkeret etterpå, men selve følelsen knyttet til sukkerinnholdet i brusen de drakk. 

De var vant til at blodsukkeret steg når de drakk brus med kalorier, og dermed økte det. 

Den andre hypotesen var at diabetikere har innarbeidede vaner når det kommer til å spise til planlagte tider etc., de reagerer sterkt på ytre stimuli, slik som ernæringsetiketten i dette tilfelle. 

For diabetikere som i mindre grad lar seg påvirke av ytre stimuli, og heller påvirkes av indre stimuli, kan det være at et forsøk slik som dette ikke ville gitt utslag i det hele tatt. 

Det var de tre psykologene Chanmo Park, Francesco Pagnini og Ellen Lange som gjennomførte eksperimentet, som er gjengitt i tidsskriftet Scientific Reports

Lavere blodsukker med MetaBurn

Det finnes tilskudd med effekt på blodsukkernivået. Kosttilskuddet MetaBurn inneholder krom som bidrar til  å opprettholde et normalt blodsukkernivå, som igjen kan bidra til å dempe søtsug. Ta to kapsler om dagen, for å ta vare på blodsukkernivået! MetaBurn er et perfekt tilskudd for deg som ønsker litt ekstra hjelp på veien mot vektmålet.
NB! MetaBurn skal ikke erstatte medikamenter, og kan ikke kurere diabetes.

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.