Slik går du ned i vekt uten å trene

Er du blant dem som ikke liker å trene, men som likevel vil gå ned i vekt? Her får du hemmeligheten til å kvitte deg med kiloene helt uten å tenke på trening overhodet. 

Det sies at trening er nøkkelen til å gå ned i vekt. Men hva om du virkelig misliker alt som har med svette, puls og trening å gjøre? du virkelig trene for å gå ned i vekt? Fysisk aktivitet er med på øke forbrenningen din, da trening øker pulsen og kan gi deg mer muskelmasse. 

Men det er faktisk mulig å gå ned i vekt uten å trene også. 

Her er 7 forskningsbaserte måter å gjøre det på. Perfekt for deg som simpelthen ønsker å gå ned i vekt uten de store anstrengelsene. 

1. Gi hjernen noe å tygge på

Hjernen vår trenger tid på seg. Spiser du hvert måltid fort, vil ikke hjernen få med seg måltidet ditt, og den rekker ikke å gi deg beskjed om at du faktisk er mett. Ergo kan du fort finne på å spise mer. 

Men det du egentlig ønsker, er jo å spise mindre

Det handler altså ikke bare om et sunt kosthold, men om å spise sakte slik at hjernen kan gi deg et signal om at du er mett og har fått nok å spise. 

En fersk studie viser at de som spiser maten fort, har større sjanse for å gå opp i vekt enn de som spiser sakte.

I snitt tygger vi hver munnfull 15 ganger. Men hvis du tar deg ekstra tid, og tygger 40 ganger, vil du redusere kaloriinntaket ditt med hele 12 prosent, viser en undersøkelse publisert i American Journal of Clinical Nutrition.

2. Server på en mindre tallerken 

Du kan faktisk lure hjernen din. Hvis du anretter maten på en mindre tallerken, vil hjernen tro at du har spist mer enn du egentlig har gjort.

Derfor kan det være en idé å legge usunn mat på en liten tallerken, rett og slett for å få i deg færre kalorier. 

Det handler i bunn og grunn om å spise mindre porsjoner. Store porsjoner er nemlig knyttet til overvekt.

I de senere årene har imidlertid porsjonene vokst, og dette ser vi eksempler på både hjemme i vårt eget kjøkken og på restauranter. 

gå ned i vekt med rød tallerken
Å spise fra en rød tallerken skal visstnok gjøre at du spiser mindre.

Vil du lure hjernen din enda mer, kan du bruke en rød tallerken. Forskning viser nemlig at vi spiser mindre fra en rød tallerken enn vi gjør fra hvite og blå tallerkener. Årsaken kan være så enkel som at vi knytter rødt til stoppsignal.

Du kommer langt på vei bare ved å spise litt færre kalorier. Dette er en enkel måte å gå ned i vekt uten å trene på. 

3. Ja til proteiner

Visste du at proteiner har blitt koblet til vekttap? Selv uten at du trener eller kutter kalorier?

Det skyldes at proteiner har en egen evne til å skape metthetsfølelse, noe som kan redusere matinntaket ditt og gjøre at du spiser færre kalorier.

Proteiner har nemlig innvirkning på flere hormoner som styrer sult- og metthetsfølelsen – deriblant ghrelin og peptid.

I en studie fant man at det å øke proteininntaket fra 15% til 30% hjalp deltakerne til å spise 441 færre kalorier hver dag, noe som i snitt betød en vektnedgang på 5 kilo.

De gjorde ingenting annet for å redusere matinntaket sitt. 

ned i vekt med egg til frokost
En frokost med mye proteiner øker sjansen for å gå ned i vekt uten å trene.

I praksis betyr dette å for eksempel bytte ut en frokost med mye korn med en frokost med mye proteiner, slik som egg. Egg til frokost hadde positiv effekt i en studie blant overvektige kvinner.

Kvinnene endte også opp med å spise færre kalorier de neste 36 timene.

Eksempel på proteinrik mat er kyllingbryst, fisk, gresk yoghurt, quinoa og mandler. 

4. Et (vann)vittig tips

Du kan også drikke vann for å gå ned i vekt. Det kan spesielt lønne seg å drikke før du skal spise. 

Forskning viser at det å drikke en halv liter vann 30 minutter før et måltid, kan redusere sultfølelsen og kaloriinntaket.

Deltakerne som drakk vann før måltidet, gikk ned hele 44% mer i vekt i løpet av en 12-ukersperiode, sammenlignet med dem som ikke drakk vann. 

Hvis du har som vane å drikke mye brus eller juice, kan du forsøke å bytte ut noe av mengden med vann – og du er garantert å merke effekt. 

Bytt gjerne derfor ut den sukkerholdige væsken med sunne alternativer som vann, grønn te og kaffe. 

Les også: Kan grønn te gjøre deg slank?

5. Spis i en elfri sone

Det lønner seg altså å spise langsomt og tygge mer. Men dette kan være vanskeligere å få til hvis du spiser samtidig som du ser på TV. 

Tvert imot viser det seg at det å spise mens du ser på TV eller utsetter deg for andre forstyrrelser, kan gjøre at du får i deg hele 10% mer enn du ville ha gjort, om du ikke ble distrahert.

Hvis du stadig spiser foran TV-en eller andre elektroniske duppeditter, øker altså sjansen for at du spiser mer per dag. På sikt kan disse ekstra kaloriene ha mye å si for vekta di.

6. Sov mer, stress mindre

Visste du at det er en sammenheng mellom appetitt og søvn?

Sover du dårlig, kan du forstyrre de appetittregulerende hormonene leptin og ghrelin. Det er de som gir deg beskjed om at du er mett eller sulten. Dessuten vil kortisolnivået stige hvis du utsetter deg for mye stress.

Resultatet er økt sultfølelse og du får mer lyst på usunn mat. En natt med lite søvn øker altså sjansen for å få i seg for mange kalorier. 

Les også: Har du prøvd å sove deg slankere?

7. Ned i vekt med MetaBurn

I tillegg finnes det egne kosttilskudd som kan hjelpe deg ned i vekt. MetaBurn inneholder 350 mg camellia sinesis som kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å opprettholde fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning.

Med MetaBurn i kroppen vil du merke at det blir lettere å spise mindre, og vanskeligere å legge på seg. Og det helt uten å trene. 

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.