Blir du slankere av å skippe frokost?

Igjen havner spørsmålet om frokost eller ikke på bordet. For hvis du spiser frokost i god tro om at dette er viktig for vekten, kan det være at du har levd på en myte.

Tall fra Ipsos viser at 65 prosent av nordmenn spiser frokost hver dag, mens 25 prosent dropper frokosten to eller flere dager i uka. Spørsmålet er om mange av de som spiser daglig frokost, gjør det fordi de har hørt at «det er viktig for forbrenningen, jo!». 

Tvert imot kan det å stå over mat tidlig på morgenen faktisk være en fordel hvis målet er å gå ned i vekt. Da forlenger du den naturlige nattfasten noen ekstra timer fram til lunsj. 

Så hvis du ønsker å gå ned i vekt viser nyere forskning at det kan være lurt å vente med dagens første måltid til lunsj. 

Det betyr imidlertid ikke at det bare er fordeler med å stå over frokosten.

Ulempen ved å droppe frokost …

Studier har vist at du ved å hoppe over frokosten, risikerer å spise mer i de øvrige måltidene. For eksempel viser forskning at det å spise tre måltider og to mellommåltider hver dag, faktisk kan fremme vekttap og vektkontroll.

I det å lage en god og sunn frokost til seg selv, ligger også en evne til porsjonskontroll: Du lærer deg i større grad å spise riktige porsjoner.

Det er dessuten lett å falle for fristelser før lunsj, som å gå for 3 boller for 2 i kiosken på vei til jobb. Ikke akkurat lurt når du vil ned i vekt.

Frokosten holder deg altså mett, og bringer med seg flere fordeler:

  • En studie fra Japan viste at stillesittende menn som hoppet over frokosten, også hadde økt glykemisk respons. Dette kan føre til vektøkning.
  • En større studie fra 2014 blant 766 voksne, fant at det å droppe frokosten kunne forårsake økning i blodsukkernivået, noe forskerne assosierte med fedme.
  • Du kan få bedre effekt av morgentreningen: Trener du tidlig på dagen, kan frokost gjøre at du yter mer, noe som igjen er viktig for å forbrenne flere kalorier.

Så finnes det en rekke fordeler ved å få i seg mat tidlig på morgenen. Men for å gjøre frokostforvirringen komplett finnes det en rekke positive effekter av å IKKE spise frokost også.

droppe frokost slank

Fordelen ved å droppe frokost

Det mest åpenbare med å skippe frokost er at du sparer mange kalorier, og er du uansett ikke særlig sulten på morgenen, får du et stort fortrinn når det gjelder vektnedgang.

Og ifølge forskningen vil du ikke bare gå mer ned i vekt, du kan også få økt energi:

  • Det å vente til lunsj er egentlig bare en form for periodisk faste, slik som for eksempel 16:8 dietten, der du skal spise i et vindu på 8 timer og faste i et vindu på 16 timer.
  • Forskning viser at periodisk faste kan redusere det totale kaloriinntaket, fremme vekttap, gi metabolske fordeler og bedre hjertehelse. 
  • Og trolig er det bare en myte at stoffskiftet blir påvirket hvis du hopper over frokosten. I en studie fra 2019 fant man ingen forskjell i stoffskiftet uavhengig av frokost-inntak. Du trenger altså ikke uroe deg over lavere forbrenning. 

Det er livsstilen som er det viktigste

Konklusjonen på det hele er at alt avhenger av din egen livsstil, og hva du selv foretrekker. 

Dropper du frokost, men ender opp med å gå på en smell før lunsj, er det selvsagt bedre med en sunn og næringsrik frokost. 

Men hvis du klarer å holde deg til lunsj, og ikke overspiser i de øvrige måltidene er det en fordel å droppe frokosten for vektens skyld

Til syvende og sist er dette som får deg ned i vekt: 

Å spise færre kalorier enn du forbrenner.

Kickstart forbrenningen 

Om du skipper frokost eller ikke – et kosttilskudd som MetaBurn kan være til hjelp når du skal ned i vekt. MetaBurn inneholder 350 mg camellia sinesis som kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha en effekt på søtsuget.

God lunsj!

Metaburn form #1

Prøv Metaburn i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Du sendes videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår (1. forsendelse kr 199,- for 2 mnd, deretter kr 796,- hver 4. mnd). Du bestiller ingenting enda.

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).

Hva skjer når du bestiller?

I dag

Bestill enkelt og prøv i 60 dager til halv pris.

2-3 dager

Rask levering. Fri porto. Diskrét forsendelse.

30 dager

Gi beskjed innen 30 dager om du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dager

Du mottar ny forsendelse med 4 måneders forbruk til kr 199,- pr. mnd. (totalt kr 796,-).