Bli kvitt magefettet: En trinn-for-trinn guide

Selv de med sixpack har litt fett rundt magen, som er en fordel for å beskytte og holde de indre organene våre varme. Men hvis du syns magen har blitt i overkant kvapsete, kan du bli kvitt fettet med denne guiden!

Små mengder fett under huden er både normalt og sunt. Det er innvollsfettet som omgir organene våre som utgjør den farligste typen fett, med risiko som hjerteinfarkt og diabetes. 

Før du leser videre, er det verdt å nevne at kvinner trenger litt magefett for å fungere optimalt. Det er nemlig i fettcellene at østrogenet lagres, og har man for lite østrogen kan man fort komme i hormonell ubalanse. Dette kan gå utover både menstruasjon og gi infertilitet.

Så hva er riktig omkrets rundt livet?

Du kan måle bukfettet ditt med et målebånd rundt livet. Hvis du måler deg selv til å være mer enn 102 cm (menn) eller 88 cm (kvinner), bikker du nok mot overvektig og da kan det være greit å ta tak i magefettet en gang for alle.

Du kan måle magen med et målbånd
Du kan ta et raskt mål av midjen for å sjekke omkretsen.

Men det er ikke så enkelt som at du kan kjøre 100 repetisjoner situps og bli kvitt magefettet. Også kosthold er avgjørende for å få en flat og stram mage. 

Det er derfor viktig at du er motivert for å bli kvitt de ekstra kiloene rundt midjen. Du må nemlig blant annet belage deg på å spise mindre av de raske karbohydratene.

Færre karbohydrater

Å spise færre karbohydrater er en en sunn og effektiv måte å miste fett på. 

Flere studier peker i retning av at du ved å redusere mengden karbohydrater, også reduserer appetitten – en heldig kombinasjon når du skal ned i vekt.

En diett med lite karbohydrater fører i snitt til 2-3 ganger større vekttap, enn dietter med lite fett og mye karbohydrater. Du får redusert fettet rundt magen, rundt organer og leveren.

Et kosthold lavt på karbohydrater fører dessuten til mindre vann i kroppen, noe som også gir utslag på vekta og er heldig for å forebygge diabetes type 2.

Du kommer langt på vei bare ved å kutte ut raffinerte karbohydrater som sukker, godteri og hvitt brød.

Eksempel på mat som er lav på karbohydrater
Eksempel på en frokosttallerken som er lav på karbohydrater: avokado, egg, salat, ost og bacon.

Ha gjerne som mål å redusere karboinntaket med 50 gram hver dag. Da går kroppen din over i det som kalles ketose, en tilstand der den først og fremst bruker fett som forbrenningskilde, i tillegg til at appetitten går ned.

Dropp snop og brus 

Mye sukker kan føre til at kiloene setter seg på kroppen, deriblant på magen, og flere studier viser at sukker kan ha skadelig innvirkning på helsen. 

Sukker består av 50% glukose og 50% fruktose. Når du spiser mye sukker, blir leveren overbelastet med fruktose og tvinges til å gjøre det om til fett. 

Enkelte mener dette er den viktigste årsaken til at sukker er skadelig for helsen: Store mengder sukker øker mage- og leverfett, og kan føre til insulinresistens og ulike metabolske problemer. 

Det er heller ikke gunstig å få i seg sukker i flytende form som brus, juice og sportsdrikker. 

Ren frukt inneholder derimot rikelig med fiber som demper de negative effektene fruktose har på kroppen. Men husk at også frukt inneholder kalorier.

Fiberrik mat

Et kosthold rikt på fiber kan hjelpe deg med vekttap. 

Det er da særlig de løselige og tyktflytende fibrene som påvirker vekten din. Dette er fibre som binder opp vann og danner en tykk gele som setter seg i tarmen din. Den sørger for at fordøyelsen tar lenger tid, og opptaket av næringsstoffer blir bedre.

Resultatet er en god metthetsfølelse og redusert appetitt. 

En studie fant at 14 gram fiber per dag var knyttet til 10% reduksjon i antall kalorier og et vekttap på 2 kilo over en 4-månedersperiode. 

Spis derfor mye fiber hvis du ønsker å bli kvitt magefettet! 

Du får i deg rikelig med fiber gjennom frukt og grønt, også belgfrukter er gode fiberkilder, i tillegg til noen frokostblandinger slik som hel havre. 

.

Mye protein

Protein er særlig bra for å redusere trangen til å spise sukker og raffinerte karbohydrater. 

Forskning viser at det å spise mye proteiner er noe av det lureste du kan gjøre for å gå ned i vekt.  

En annen studie viser at et høyt inntak av proteiner gjør det lettere å bli kvitt magefettet.  

Du bør ha som mål å spise mye hele egg, fisk, belgfrukter, nøtter, kjøtt og meieriprodukter. 

Du kan også forsøke kosttilskudd som inneholder krom for å dempe søtsug. 

Styr unna:

  • Ferdigmat og ultraprosessert mat: Matvarene og næringsstoffene er brutt kraftig ned. Samt at maten gjerne inneholder mye kalorier, karbohydrater, mettet fett og sukker. 
  • Alkohol: Syv kalorier per gram høres kanskje ikke mye ut, men drikker du mye alkohol vil kaloriene raskt lagre seg som magefett. 
  • Inflammatoriske matvarer: Dette er mat som inneholder mye sukker og vil gjøre at kroppen begynner å lagre kaloriene som fett. 
  • Sauser og dressinger: Disse inneholder unødvendig mye kalorier. Finn andre alternativer, slik som urter og krydder i stedet.

For å forbrenne fett er det også viktig at du legger inn noen treningsøkter i løpet av uka. Men det er ikke avgjørende å ta 100 crunch hver dag!

Kondisjonstrening

Mens magecrunch vil styrke mage- og kjernemuskulaturen, vil ikke situps i seg selv være nok for å redusere magefettet. Det er rett og slett umulig å forbrenne kalorier lokalt på kroppen. 

I stedet bør du gå for trening utført med høy intensitet, gjerne med vekter og aerob trening som løping og svømming. Da vil du i langt større grad forbrenne kalorier og øke muskelmassen: Noe som igjen er bra for å bli kvitt magefettet.

Trening utført med høy intensitet for å bli kvitt magefettet.
Høyintensitetstrening som løping og svømming er bra for å trimme bort magefettet.

Hvor ofte må du trene for å miste fett?

Du kan gjerne starte med små økter på 30 minutter tre ganger per uke. 

Men etter hvert som du begynner å miste magefett, vil kroppen forsøke å gjøre sitt for å holde på energilageret. Da må du øke intensiteten eller varigheten på treningsøktene dine ytterligere.  

Nøkkelen til en flat mage er nemlig å øke treningsøktene ukentlig. Du vil kanskje ikke merke effekten umiddelbart, men etter hvert vil du snart se forandringen. 

Trening har dessuten helsemessige fordeler utover å redusere magefettet. Det kan også bidra til å redusere betennelse og gi deg lavere blodsukker.

Stress ned

Du tenker kanskje ikke så mye på det, men stress setter seg gjerne rundt midjen. 

Dette skyldes at stress stimulerer kortisol, og kortisol frigjør insulin som gjør at du føler deg mer sulten, og hiver innpå enda flere kalorier enn kroppen din behøver. 

Enda verre: kortisol bidrar til å frigjøre myostatin, et protein som bryter ned muskler. Dermed går hele basalforbrenningen din ned ved mye stress. 

Så stress ned. Ikke bare for helsa, men for forbrenningens skyld. 

Du kan også forsøke å spise langsomt. Det vil gjøre at du føler deg fortere mett.

Sov bort magefettet

Flere studier viser en sammenheng mellom lite søvn og vektøkning. 

Lite søvn har direkte innvirkning på stoffskiftet ditt. Når kroppen ikke får nok hvile, vil den spare på energien. Og i kombinasjon med at du får mer søtsug, får svekket viljestyrke, vil resultatet blir økt fettlagring.

Flere forskningspublikasjoner viser dessuten at trening gir bedre søvn. 

ta kontroll over vekten med metaburn

I tillegg til å spise sunnere og legge inn flere treningsøkter i uka, kan du få god hjelp med kosttilskuddet MetaBurn. MetaBurn inneholder 350 mg camellia sinesis som kan bidra til å hjelpe med vektkontroll, forbrenning og til å redusere appetitten, i tillegg til 50 mg chili og 200 mg wakameekstrakt. Wakame kan bidra til å påvirke fettmetabolismen og kan også bidra til å redusere appetitten. I tillegg bidrar vitamin B3, B6 og B9 til normal energiomsetning. Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå, som kan ha en effekt på søtsuget.

Med 2 kapsler MetaBurn i magen hver dag, tar du kontroll over vekten.

PRØV METABURN i 60 dager

50% rabatt – kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnementet og vilkår før du bestiller. Du bestiller ingenting enda.